dilluns, 15 de febrer del 2010

AOTEAROA

NEW ZEALAND
NEUE SEELAND
NOVA ZELANDA
NUOVA ZELANDA
NUEVA ZELANDA
NOUVELLE-ZÉLANDE


anem cap a la nova terra del mar....


Platja de Piha


i de les ovelletes...



... perquè ja va sent hora que continuï el viatge, i m’allunyi uns milers de quilòmetres de la meva ÍNDIA estimada, si més no cibernèticament….

Estic a NOVA ZELANDA!




Fern, la falguera autòctona quan neix, KORU


Avui, 11 de juny de 2010, m´he despertat del meu somni cerebral i he decidit que ja està bé de tanta mandra sensorial, de no donar-me un caprici neuronal de tant en tant, de no compartir, de no retroalimentar aquesta gran experiència en què estic immersa, perquè sembla que vull quedar-me a xelo paquistan, però ja fa quasi sis mesos que visc a l’hemisferi sud i ja va sent hora que descrigui la kiwi life!

Inevitablement, hauré d’expressar-me en anglès tot sovint, per trobar-me a Britannia, i és que Aotearoa és un legat de l’imperi britànic amb petites gran diferències, com el PAISATGE....


' The bush', la foresta típica de Nova Zelanda. El 'fern', la falguera


Arrivada a Babilònia, tràgica, com ha de ser, després de la gran immersió asiàtica, i aterratge a una terra amb reminescències angleses, una civilitació que certament representa el vell continent colonitzador (Pākeha) a una illa prehistòrica, Aotearoa, de natura viva i desbordant, poblada prèviament per una tribu indigena (ihi): els Māoris, que atribueixen el poder (mana) als deus dels arbres i del bosc Tane Mahuta, a la mare terra Papatanuaku i al deu dels cels i dels ocells Ranginui, entre d’altres.





Tòtem davant de la platja Kare Kare



La paraula Māori també s’assocïa a tot allò en el seu estat natural: l’aigua que del centre de la terra emana, o dels rius, o filtrada per les muntanyes, però mai l’aigua del mar.




Platja Kare Kare





Platja de Whangaparoa


Platja de Whangaparoa



Bora nit, és hora d'anar a dormir




Pelis per recordar:
“The Whale Rider” és una película preciosa que il·lustra la cultura maorí en tot el seu esplendor espiritual.

“Boy”, sobre la situació actual no tan afavoridora d’aquest poble tan digne.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada